HBvLoon: In Limbabwe hangen de oortjes naar Antwerpen
- Jo Van Mulcken
- 21 dec 2022
- 3 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 29 dec 2022

Nu gouverneur, Jos Afpalers, zijn ambtswoning heeft betrokken in de Lombaardstraat, gaat hij definitief als het schijnheilige paterke van Hasselt door het leven.
Zoals onze lezers weten, was Afpalers' partij (N-VA), groot pleitbezorger voor het opheffen van de provincies. Toen echter de post van gouverneur vrij kwam, kon hij niet snel genoeg zijn kar keren en postuleerde hij voor dit ambt.
Hij was nog niet lang geïnstalleerd toen Wollige Wim en Seef Vandetut (respectievelijk burgemeester van Genk en Hasselt) probeerden in het kader van de regiovorming onze provincie kapot te splitsen. Dit tot meerder eer en glorie van zichzelf en ten koste van onze gouwgenoten. Zij hadden immers graag een regiootje voor hun eigen.
Toen deze voor de Limburgers nefaste demarche – o.m. in uw Belang van Loon – aan de kaak werd gesteld, durfden ze van pure schaamte niet doordrukken. Maar wie stond er in de coulissen klaar om zijn handtekening te zetten onder dit gênante contract: Jawel, onze schijnheilige pater.
De laatste tijd staat hij haast constant te balken en te toeteren in het Sneppeke (Het Belang van Limburg) en TVL over de Einstein telescoop die voor een deel in onze provincie zou komen. Op deze manier probeert hij zich als ‘Limburg-minded’ in de markt te zetten.
Gelukkig ligt het beslissingsniveau hiervoor in Brussel, Antwerpen en Leuven. Bij de grote mensen, dus. Stel u voor dat onze Limburgse stoethaspels dit dossier naar zich toe zouden trekken. Zij zouden zich gaan bezighouden met een internationaal en hoog wetenschappelijk onderzoek om rimpelingen in de ruimtetijd waar te nemen. Enfin zeg! Het heeft deze leeglopers 60 jaar gekost om de Noord-Zuid verbinding vlot te krijgen. En dit gebeurde pas nadat de Burgemeester van Antwerpen en N-VA voorzitter op een nieuwjaarsreceptie voor zijn partij in Limburg zei dat dit verkeersinfarct moest worden opgelost door tunnels te graven.
Op dezelfde wijze waren onze plaatselijke farceurs aan de slag met het Spartacusdossier. EINDELIJK had onze provincie uitzicht op een degelijk openbaar vervoer en nog kregen ze dat in de laatste recht lijn de nek omgedraaid. Dit gebeurde onder vakkundige regie van Seef Vandetut, burgemeester van Hasselt met Lydia Zonnepaneel (minister van verkeer) als zorgvuldig uitvoerder. Dit alles met medeweten en medewerking van alle Limburgse politieke partijen!
Het gerucht gaat dat dit debacle werd geïnitieerd vanuit Antwerpen. Hier zag men het Vlaamse en Limburgse belastinggeld liever naar de Oosterweelverbinding komen, dan wel naar de (vervoers)noden van de inwoners van Limbabwe.
De Hollanders weten mbt het deel van de Einstein telescoop dat op hun grondgebied komt, met wie ze moeten onderhandelen. En dat zijn ZEKER NIET onze Limburgse knoeiers. Deze laatsten staan trouwens nog voor 25 miljoen euro (= 1 miljard Belgische franken) bij hun in het krijt. Dit zuurverdiende belastinggeld moet aan Maastricht uitgekeerd worden voor de schade die onze Limburgse fratsenmakers veroorzaakten door het opblazen van het Spartacusdossier.
Het was dan ook symptomatisch dat na de beleidsverklaring van gouverneur Jos Afpalers op 8 december ll, niet langer het Limburgs volkslied werd gezongen. Deze traditie werd naar verluidt, geschonden omdat er geen diskjockey was om het plaatje op te leggen. (Waar is Kommer Rousseau als ge hem nodig hebt?)
Ingewijden wisten te vertellen dat gouverneur Afpalers volgende keer zijn eigen playlist gaat meebrengen. De eerste drie liedjes hierop zijn:
(1) "Oh, Onze Lieve Vrouwentoren" (La Esterella) , (2) "Zie ik de lichtjes van de Schelde" (Bobbejaan Schoepen) en (3) "Antwaarpe gij zè ga veur mij toch de stad waar azzek zèn gebore" (De Strangers)
Arm Limburg
van uw correspondent, Jo van Mulcken, voor Het Belang van Loon (HBvLoon)
Komentar